روغن کنجد یا روغن ژنگلی که از دانه های کنجد می
آید روغن گیاهی شناخته شده کمتر شناخته شده است. در واقع، این یکی از بهترین گزینه
ها برای روغن های گیاهی معمولی است. دانه های کنجد، که به نام علمی Sesamum indicum شناخته می شوند، دانه های
قهوه ای مایل به زرد هستند که عمدتا در آفریقا یافت می شوند، اما در شبه قاره هند
نیز کوچکتر می شوند.
روغن کنجد در سال های اخیر به میزان قابل توجهی به دست آمده است، زیرا
برای استخراج (ساده شدن آب گرم یا انواع تکنیک های فشار دادن) نسبتا ارزان است. با
این حال، روغن کنجد بهترین زمانی است که بذر کاملا رسیده باشد، بدین معنی است که
پوسته های بیرونی پشت سر گذاشته شوند. مشکل این است که پردازش دستی که دانه دانه
کنجد نیاز است، زیرا تقاضای بیشتری از عرضه وجود دارد. مقدار قابل توجهی از ویتامین
ها، مواد معدنی، ترکیبات ارگانیک و سایر مولفه های مفید در روغن کنجد دلیل آن را
بسیار سالم در نظر گرفته است.